E-ticaret sitelerinde model bilgisi kullanımı, ürünleri daha ayrıntılı bir şekilde tanımlamak ve müşterilere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmak için önemlidir.

Model bilgisi, müşterilere ürünler hakkında detaylı bilgi sunar.

 Özellikle giyim, elektronik veya mobilya gibi alanlarda model bilgisi, müşterilerin ürünleri daha iyi anlamalarını sağlar.

E-ticaret sitelerinde model bilgisi, arama motoru optimizasyonu (SEO) için önemlidir. 

Slide Adımları

- "Ürünler > Tanımlar > Modeller" sayfasına tıklayınız.

- Filtreleme Alanı : Model listesi içerisinde anahtar kelimeler ile arama yapabilir, aradığınız modellere kolayca ulaşabilirsiniz.

- Yeni Ekle : Sitenizde kullanmak istediğiniz modelleri ekleyebilirsiniz.

- Ad : Model isim bilgileri listelenir. Sitede model alanlarında bu alana tanımladığınız isim görünecektir.

- Sıra No : Modelin, model listesi sayfası içerisindeki sıra numarasını düzenleyebilirsiniz.

- Aktif : Modelin sitede aktiflik durumunu yönetebilirsiniz. Pasif olması durumunda model sitede görüntülenmeyecektir.

- Resim : Modele özel resim ekleyebilirsiniz. Eklenen görselin sitede görüntülenme durumu kullanılan temaya göre farklılık gösterebilmektedir.

- Seo Ayarları : Modele ait seo bilgileri ekleme işleminden sonra isim bilgisine göre otomatik oluşur. Modelin linki, meta başlık ve tanımlamalarında değişiklik yapmak için seo ayarları sekmesini kullanabilirsiniz.

- Resim 2 : Modele özel küçük ekranlar için resim ekleyebilirsiniz. Eklenen görselin sitede görüntülenme durumu kullanılan temaya göre farklılık gösterebilmektedir.

- Ada Göre Sırala : Modeller sayfasında model isimlerine eklemiş olduğunuz adlara göre alfabetik sıralama yapılmasını sağlar.

- Sil : Seçili olan model/modelleri silmek için kullanabilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Düzenle : Model eklerken girmiş olduğunuz verileri bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz. Eğer birden fazla dil lisansınız var ise buradan modele ait dil çevirisini sağlayabilirsiniz.

- Vitrin : Her model sayfanız için seo ve içerik ile ilgili metin ve görsel eklemesi yapabilirsiniz. Vitrin içeriğini sayfanın alt/üst bölümü için farklılaştırabilir, mobil ve masaüstü için ayrı tanımlamalar yapabilir, çevirilerini ekleyebilirsiniz. Model Vitrini makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Resim : Model görsellerini düzenleme penceresini açmadan bu alandan ekleyebilir, ekli olan görseli görüntüleyebilirsiniz. Görsel eklendiğinde resim simgesi görünecektir böylece hangi marka görsel olduğunu kolayca ayırt edebilirsiniz.

- Ad : Model isim bilgileri listelenir. Sitede model alanlarında bu alana tanımladığınız isim görünecektir.

- Sıra No : Modelin, model listesinde görüntülenme sırasını belirleyebilirsiniz. Sıra numarası bilgisi bu alanda listelenir.

- Aktif : Modelin sitede görüntülenme durumunu aktif/pasif yapabilirsiniz. 

- Sil : Seçili modeli panelden silmenizi sağlar. 

Ürüne Model Tanımlama makalemizi incelemek için tıklayınız.