MANUEL VE TOPLU KARGO FİRMASI YASAKLAMA

Toplu ve manuel kargo firması yasaklama işlemi ile, ziyaretçilerinizin ürün siparişi verirken belirli kargo firmalarını seçmelerini engelleyebilirsiniz. Bu sayede, belirli kargo firmalarını ürün bazında gizleyebilirsiniz.

Eğer yasakladığınız bir kargo firması ile gönderilmesi gereken bir ürün, yasaklama yapılmayan bir ürünle birlikte sepete eklenirse, yasaklanan kargo firması yine de görünmez.

Kargo firması yasaklama işlemi için 2 yöntem kullanabilirsiniz. Düzenleme işlemlerini aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

 

1. MANUEL KARGO FİRMASI YASAKLAMA

Slide Adımları

- "Ürünler > Ürünler" sayfasına tıklayınız.

- İşlem yapmak istediğiniz ürünün düzenleme kalemine tıklayınız.

- "Ödeme ve Kargo" sekmesine tıklayınız.

- "Kargo Yöntemi Yasakla" alanından ürün özelinde kullanılmasını istemediğiniz kargo firmasını/firmalarını seçiniz ve eklemek için artı butonuna tıklayınız.

- İşlemi tamamlamak için gelen uyarı alanını kontrol ederek onaylayabilirsiniz.

- Yasaklanan kargo firmaları "Devre Dışı Bırakılanlar" alanında listelenecektir. Yasaklama işlemini iptal etmek için yanlarında bulunan silme (çarpı) simgesini kullanabilirsiniz.

- Ürünlerde kargo firması yasaklama işlemi kullanabilmek için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Ürün Bazında Kargo Firması Yasakla" ayarının aktif olması gerekmektedir.

 

2. TOPLU KARGO FİRMASI YASAKLAMA

Slide Adımları

- "Ürünler > Ürünler" sayfasına tıklayınız.

- İşlem yapmak istediğiniz ürünü/ürünleri listeden seçiniz.

- Seçim sonrasında "Toplu İşlemler > Ödeme ve Kargo İşlemleri" seçeneğine tıklayınız.

- Kargo yasaklama işlemi için "Kargo Yöntemi" sekmesine tıklayınız.

- İşlem : Kargo işlemi olarak iki seçenek sunulmaktadır. "Devre Dışı Bırak" seçeneği ile ürünlerde kargo yasaklama, "Etkinleştir" seçeneği ile ürünlerde yakalanan kargo firmalarını tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

- Kargo Yöntemi : Seçtiğiniz ürünlerde yasaklanmasını veya aktifleştirilmesini istediğiniz kargo firmasını seçiniz.

- Filtrelerle Uygula :  Yapılan ayarlamaların hangi ürünlere uygulanacağını seçebilirsiniz. Sabit filtreler ile sadece belli grup ürünlere, seçili ürünler seçeneği ile sadece ürün listesinden seçtiğiniz ürünlere uygulayabilirsiniz. Seçili ürünlerin gelmesi için işleme başlamadan önce ürün seçimi yapmalısınız.

- Ürünlerde kargo firması yasaklama işlemi kullanabilmek için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Ürün Bazında Kargo Firması Yasakla" ayarının aktif olması gerekmektedir.